ДОБРО ДОШЛИ НА ЗВАНИЧНИ САЈТ ОШ "ЈОВАН ЈОВАНОВИЋ ЗМАЈ'' ИЗ НОВИХ ЛЕДИНАЦА!

 

 

АКТУЕЛНО:

 

 

РАЂЕНО НА ЧАСОВИМА ВЕРОНАУКЕ

 

„ Зелени новинари на задатку“

Ученици 4-6 су 21.9. снимили ТВ емисију“Зелени прес“ на ранчу „Добро прасе“ у Старим Лединцима.Извештавали су о дешавањима из екологије и акцијама својих вршњака из других школа.

Постављали су занимљива питања власницима ранча Сањи и Драгану.Добили су занимљиве одговоре и на крају пробали „Зелене специјалитете“.

Емисија ће бити емитована на РТВ-у 1, 29.10. у 8 и 30.

Гледајте нас и уживајте у лепотама ранча.

Поздрав из Старих Лединаца!

Учитељица Весна Варга и 4-6

 

 

ДЕШАВАЊЕ У 2015 ОВДЕ

ТЕКСТ ПОГЛЕДАЈ ОВДЕ

 

Ученици другог разреда из Лединаца са својом учитељицом Весном Варгом, посетили су 8. октобра каменичку школу. Били су гости школске библиотеке где смо за њих посебно припремили радионицу о баснама која је трајала два школска часа. Прочитали смо 3 басне, разговарали о њима, свакој басни придружили одговарајућу поуку, а затим смо правили маске лисице јер је главни лик у свим баснама које смо прочитали, била, управо, лисица. Ученици су слушали, разговарали, читали, попуњавали, бојили, сецкали, лепили, сарађивали... Све то заједно учинило је да осмех на лицима наших лединачких другара буде огроман. Библиотеку су напустили са жељом да поново дођу код нас и то што пре. Једва чекамо!

 

Зорана Ловрић-Јухас

 

 

Новогодишњи вашар у Лединцима. На сликама ученици 3-5 учитељице Бранке Радовановић и 2-6 учитељице Снежане Мирковић.

 
   

Ученици трећег, четвртог и петог разреда са библиотекарком Рајком Павлов и учитељицом Весном Варга учествовали су на изложби ликовних радова насталих у креативним радионицама у огранцима Градске библиотеке на часовима ликовне културе уз помоћ својих учитељица Бранке Радовановић и Аранке Сић. Радионице и изложбу организовало је дечије одељење Градске библиотеке у циљу промоције књиге „Ко се боји вука још? Моћне приче за одважне и радознале''. Уживали смо читајући и слушајући бајке нашег детињства препеване и прилагођене модерном времену и недаћама које оно доноси. Бајке су, заиста, поучне јер нас терају да нађемо излаз и из најтежих ситуација користећи своје способности, као и да превазиђемо страх од некога или нечега. Од срца вам препоручујемо читање ове књиге и упознавање са старим-новим ликовима из дечије литературе.